miercuri, 20 martie 2013

Grey's Anatomy

                     Acest serial este o drama centrata pe viata personala si profesionala a cinci stagiari chirurgicali si superiorii acestora.
                     Face-ti cunostinta cu Meredith Grey,Cristina Yang, Izzie Stevens, George O'Malley si Alex Karev.Ei sunt stagiari in  primul an chirurgical la Spitalul Seattle Grace,cel mai dur program de rezidentiat chirurgical. 
                     Parca ieri acesti studenti dornici sa cioparteasca si sa vindece orice om erau stagiari. Astazi sunt doctori si, într-o lume in care gasirea locurilor de munca poate fi o chestiune pe viata si pe moarte, toti  jongleaza cu  toate suisurile si coborasurile  vieti personale. Cei cinci stagiari se lupta pentru a forma prietenii in  cea mai stresanta si competitiva atmosfera .  
                       Anatomia lui Grey se concentreaza asupra tinerilor  care se lupta sa fie medici si medicicare se lupta pentru a ramane umani. Viata dureroasa a stagiarilor care sunt pe cale de a descoperi ca nici medicina, nici relatiile nu  pot fi definite in negru si alb. Adevarata viată vine numai in nuante de gri.Este o drama si intensitatea formarii medicale amestecata cu amuzament, sexy te face sa ramai lipit de televizor. A aparut in 2005,iar pana in prezent, are 9 sezoane a cate 23 de episoade,in medie.



         Dr. Meredith Grey (jucata de Ellen Pompeo) : E o femeie care incearca sa duca o viata reala in timp ce face o meserie care face existenta unei vietii reale imposibila. Ambitia medicala a lui Meredith este umbrita de catre un secret tulburator: mama ei, un chirurg pionier remarcat , se lupta cu o boala tragica si devastatoare.Va las pe voi sa aflati care :P


 


        Dr. Cristina Yang (jucata de Sandra Oh) : Este un studiu in contradictie; extrem de competitiva si bazata pe propiile forte, ea evia orice favoruri pentru ca vrea sa faca totul  pe cont propriu.


 



         Dr. Isobel "Izzie" Stevens (jucata de Katherine Heigl) : Vine dintr-un orasel mic si a crescut saraca lipita-pamantului si, in ciuda faptului ca a reusit sa-si plateasca pentru cariera ei medicala prin modelling, inca se lupta cu stima sa de sine. .


 


       Dr. George O'Malley (jucat de T.R. Knight) : Este baiatul cald, dar nesigur de alaturi ,care intotdeauna reuseste sa faca sau sa spuna un lucru gresit la momentul nepotrivit.  In ciuda atractiei lui catre femei, el este tratatca "doar una dintre fete." 


 


          Dr. Alex Karev (jucat de Justin Chambers) :  Stagiarul pe care ceilalti stagiari ar vrea sa-l aiba, mascheaza  radacinile sale de clasa muncitoare, cu aroganta si ambitie.Este un afemeiat a carui copilarie a fost zdruncinata de probleme.



            Stagiarii sunt ghidati de catre  o echipa de medici alesi care sunt determinati sa ii modeleze in niste chirurgi de top  sau sa renunte la ei : 

         

      Dr. Miranda Bailey (jucata de Chandra Wilson) :  Este un rezident senior     responsabil pentru formarea lor, este atat de dura si corecta incat este poreclita"Nazista". Nu amesteca niciodata viata perosnala cu locul de munca si toti apeleaza la ea pentru sfaturi.

 


            Dr. Calliope "Callie" Torres (jucata de Sara Ramirez) : Este un chirurg ortoped care isi descopera latura bisexuala de-a lungul sezoanelor.Initial isi acunde trecutul pentru ca nu vrea ca toata lumea sa profite de ea sau sa o creada increzuta pentru ca provine dintr-o familie bogata. Ea are o personalitate puternica si este increzatoare in propriile forte.



         .

          Dr. Derek Shepherd (jucat de Patrick Dempsey) : Este un chirurg cochet, dar foarte capabil,care impartaseste o atractie sexuala de necontestat, dar interzisa cu Meredith. Este cel mai bun neurochirurg si este mereu chemat pentru a face cele mai complicate operatii.





              Dr. Mark Sloan (jucat de Eric Dane) : Este un chirurg specializat in chirurgia plastica. El a castigat porecla de "McSteamy" data de stagiarii de sex feminin pentru aspectul lui bun si atragator. A fost bun prieten cu Dr. Derek Shepherd, dar a fost un catalizator pentru sfarsitul casniciei lui Derek, cand a fost prins culcandu-se cu Addison,sotia lui Derek. 



             
          


            Dr. Richard Webber (jucat de James Pickens Jr) : El supervizeaza tot ce se intampla in spitalul Seattle Grace. Are o sotie pe nume Adele care este mai mereu suparata pentru ca nu are timp si pentru ea,ci se dedica in totalitate spitalului pe care il conduce.




               Acum va las pe voi sa decideti daca serialul merita urmarit,dar eu cred ca trebuie urmarit,chiar daca nu se compara cu House M.D prin faptul ca nu se bazeaza pe cazul in sine ci pe viata medicilor,tot este o capodopera si trebuie sa vedeti macar cateva episoade pentru a va forma o parere. 
               Uite aici si un video care va ajuta sa va decideti : 

          

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu