luni, 25 martie 2013

Scrubs

                      Il avem ca povestitor pe Dr. JD care este stagiar la Sacred Heart.El ne povesteste despre peripetiile pe care le face impreuna cu cel mai bun prieten al sau Dr. Chris Turk.Serialul este un fel de jurnal video al lui JD asa ca vocea sa este mereu pe fundal si explica tot ce s-a intamplat.
Evident ca din peisaj nu pot sa lipseasca doctorul nebun,doctorul dur,farsele, nickname-urile 

amuzante si povestile de dragoste. In acest spital ,JD invata despre prietenie,iubire si medicina.
                      O intrebare ne macina pe toti : Oare asa a fost si Dr. House in tinerete?...Ei bine,la asta va las pe voi sa reflectati!
                  Primul episod al acestui serial a vazut lumina in anul 2001,iar ultimul episod a fost lansat in 2010.Genul serialului este Comedie/Drama si are 9 sezoane a cate 22 de episoade(sezoanele 1-6) si a cate 11,19,13(sezoanele 7,8,9).Fiecare episod dureaza 25 de minute.Serialul are in portofoliu 3 Globuri de Aur si 67 de nominalizari.


                    Dr. John 'J.D.' Dorian (jucat de Zach Braff) : Este un tanar medic, care incepe seria ca un stagiar . Vocea sa de pe fundal vine de la gandurile sale interne si are adesea fantezii suprarealiste. JD se descrie ca fiind un "sensibil", se bucura de muzica alternativa acustica si ca  fiind un iubitor de imbratissri. De-a lungul seriei JD ridică randurile spitalului inainte de a pleca  de la Sacred Heart pentru a deveni director rezident  la un alt spital, inainte de a se intoarce pentru scurt timp pentru a deveni un profesor de la Universitatea din Winston. JD are un fiu cu ex-prietena Kim Briggs si un copil cu sotia lui Elliot Reid.



                      Dr. Elliot Reid (jucata de Sarah Chalke) : Un alt medic stagiar si mai tarziu medic la o clinica privata. Relatia ei cu JD devine romantica de mai multe ori de-a lungul serialului, rezultand in cele din urma casatoria si un copil cu JD. De-a lungul serialulu, in pofida antipatiei initiale una de cealalta, ea si Carla devin prietene apropiate. Elliot este condusa de o dorinta nevrotica pentru a dovedi abilitatile ei familiei sale (in care toati barbatii sunt medici), colegiilor ei, si ei insasi.


          
            Dr. Christopher Turk (jucat de Donald Faison) : Cel mai bun prieten al lui JD si chirurg, care se ridica de la stagiar pana la sef de Chirurgie de-a lungul serialului. Turk si JD au fost colegi de camera atunci cand au invatat la Colegiul William si Mary, precum si in scoala medicala, iar cei doi au o relatie extrem de stransa. Turk este extrem de competitiv si ramanane in acelasi timp intotdeauna loial. In decursul serialului Turk formeaza o relatie cu Carla, apoi se casatoresc, si intemeiaza in cele din urma o familie impreuna, avand doi copii.


                 

                Carla Espinosa (jucata de Judy Reyes) : Sefa asistentelor spitalului. Carla este sincera si autoritara, dar mereu grijulie, actionand ca o figura materna pentru stagiari, sprijinindu-i si ingrijindu-i atunci cand fac greseli. Ea este foarte aproape de JD, din afectiune numindu-l "Bambi", si, in ciuda neplacerii initiale, ea va deveni, de asemenea si cu Elliot prietene apropiate.



 
       

             "The Janitor-omul de serviciu"(jucat de Neil Flyn) : La inceputul serialului,un incident stabileste o relatie contradictorie intre el si JD care va continua de-a lungul sezoanelor.El ii face nenumarate farse lui JD si este mereu in competitie cu el.




        
             Dr. Bob Kelso (jucat de Ken Jenkins) : Medicul seful al Sacred Heart. Kelso este considerat a fi rece, fara inima si crud, preocupat mai mult in de stagiari, decat de starea  pacientilor. Acesta isi arata cateodata partea mai moale,aratand astfel, ca cruzimea lui este un mijloc de a face fată aniilor de decizii grele. După pensionarea sa , relatia lui cu personalul de la spital se imbunatateste, devenind un client regulat la cafeneaua spitalului unde acesta are dreptul la "briose gratuite pentru viată". El este casatorit si are un fiu homosexual.



 
           Dr. Perry Cox (jucat de John C. McGinley ) :  Un medic stagiar care,mai tarziu,devine sef de Medicina de la Sacred Heart . JD il considera pe Cox mentorului sau, in ciuda faptului ca de obicei Cox il critica, nu il apreciaza si il numeste nume de femei. Cox frecvent sugereaza ca acest tratament dur este conceput ca sa arate rigorile vietii de spital. In cazuri rare, el isi exprima aprobarea si chiar mandria penteu realizarile lui JD, desi afectiunea lui si respectul pentru JD se poat observa, in ciuda frecventei reduse a expresiei sale. Dr. Cox este dedicat bunastarii pacientilor sai, ceea ce duce la ciocniri frecvente cu Bob Kelso.


                                               Treceti cu geana aici pentru a va convinge : 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu